Controller till Ersta sjukhus på Söders höjder

Ersta sjukhus är ett nischat sjukhus med hög kompetens inom kirurgi, medicin och palliativ vård präglat av samverkan och gemenskap över klinikgränserna. Vi bedriver framgångsrik specialistsjukvård och klinisk patientnära forskning och utgår alltid från den enskilda människan i vård, beslut och behandling. Tillsammans skapar vi en sjukvård med mycket goda kliniska resultat och med Stockholms nöjdaste patienter och medarbetare.

Vi är nu inne i en spännande fas med stort utvecklingsfokus och tillväxt: 

·      Vi investerar i ett nytt sjukhus som ska stå klart år 2023 

·      Vi utvecklar vården och våra arbetssätt 

·      Vi implementerar e-hälsa och personcentrerad vård 

Om tjänsten
Som controller på Ersta sjukhus kommer du att arbeta med klinikerna för kirurgi, medicin och röntgen som har totalt cirka 300 medarbetare. Du är ett viktigt verksamhetsstöd åt chefer på olika nivåer inom organisationen samt deltar aktivt i ledningsgruppsarbete.

Du lägger stort fokus på analys, uppföljning och prognostisering av produktion och att hitta möjliga produktivitetsförbättringar. Din förmåga att konkretisera siffror och åtgärdsförslag på ett affärsmässigt och pedagogiskt sätt är stor.

Då Ersta befinner sig i en utvecklingsfas de närmaste åren, bland annat med byggnation av ett nytt sjukhus på Södermalm, kan du bli involverad i olika projekt. Till uppgifterna hör även att medverka i upphandlingar och att ha kontroll på avtal med beställare.

I tjänsten ingår att vara backup till övriga controllers inom Ersta samt sedvanliga controllinguppgifter som prognos, bokslut, analys och uppföljning av ekonomiskt resultat. Du hör organisatoriskt till ekonomiavdelningen, liksom övriga controllers, men kommer främst att tillbringa din tid i verksamheten.

Vem är du?
Till denna tjänst söker vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i större organisationer. Det är meriterande om du tidigare har arbetat som business controller inom sjukvård, annan vård eller omsorg alternativt annan personalintensiv verksamhet. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och letar efter dig som är drivande, affärsmässig och kommunikativ. Du har god samarbetsförmåga och tycker om att analysera, ifrågasätta och förändra. Självklart är du intresserad av vård och omsorg. 

Intresserad?
Varmt välkommen med din ansökan på www.360rekrytering.se så snart som möjligt då vi gör urval löpande under processen. Vid frågor är du välkommen att ringa rekryteringskonsult Ulrika Lewander 070-841 92 21.

Om Ersta diakoniErsta diakoni är Sveriges största ideella aktör inom vård och omsorg. Vi bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning, professionellt och utan vinstsyfte.

Comments are closed.