Chef för Validering på Octapharma

Om tjänsten
Som Chef för Validering på Octapharma får du en nyckelroll i att på både strategisk och operativ nivå ansvara för avdelningens resultat och säkerställa en hög kvalitet i arbetet. Rollen innebär ansvar för att leda, utveckla och stötta medarbetarna samt driva avdelningens frågor vidare ut i organisationen. Du arbetar med ett tydligt och coachande ledarskap och hjälper till med resursplanering, prioritering och koordinering mellan olika projekt. Som chef är det viktigt att du arbetar med tydlighet, transparens och föränderlighet. Arbetet bedrivs i nära samarbete och kommunikation med produktion, teknik, QC, QA och övriga fabriker inom Octapharma.

Avdelningen Validering som består av 14 medarbetare har ett ansvar och ett specialistkunnande inom områdena; Rengöring (Cleaning Validation), Sterilisering, Aseptik/renrum, Transport validering och Extrachables & Leachables. Ett system för Life Cycle Mangement för ultra/diafiltrering och kolonner är under uppbyggnad. Inom sektionen drivs löpande rekvalificeringar inom ansvarsområdet, administration av kvalificeringsdokument samt samordning och uppdatering VMP (Validation Master Plan). Validering är en del av Operation Support som har totalt 43 medarbetare.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Effektivt leda, fördela och följa upp arbetet inom Validering
  • Säkerställa en tydlig strategi med både kort- och långsiktiga mål för avdelningen
  • Budget- och personalansvar
  • Utveckla en högpresterande, mångsidig och positiv laganda
  • Arbeta nära verksamheten med ständiga förbättringar och utveckling av processer och arbetssätt
  • Deltaga vid inspektioner och svara på myndighetsfrågor
  • Delegerat arbetsmiljöansvar

Vem är du?
Vi söker dig som har relevant högskoleexamen, minst 5 års erfarenhet av läkemedelstillverkning och/eller kvalitetssäkring/GMP samt flerårig ledarerfarenhet. Du är väl förtrogen med GMP och förstår vikten av test, validering och dokumentation. Kvalificering/Validering är inga nyheter för dig.

Din förmåga att entusiasmera och bygga väl fungerande team är god och du agerar handlingskraftigt och flexibelt inom organisationen. Som person är du stabil, stresstålig och trygg i dig själv. Då miljön är komplex och rollen innebär många kontaktytor är det viktigt att du har mycket god förmåga att prioritera, hitta lösningar och fatta beslut. Vidare är du en social och kommunikativ person som har lätt att bygga nätverk. Rollen innebär att skapa och underhålla kontaktytor internt, på lokal såväl som internationell nivå och språkkrav är flytande svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Om Octapharma
Octapharma är ett globalt, familjeägt företag och en av de största aktörerna på den internationella plasmamarknaden. I Sverige har Octapharma sitt ursprung i Kabi med mer än 60 års erfarenhet av forskning, tillverkning och försäljning av plasmabaserade och rekombinanta proteinläkemedel. Produkterna används huvudsakligen inom tre behandlingsområden: blödarsjuka, intensivvård och sjukdomar i immunförsvaret.

Octapharma strävar efter mångfald och dynamik i arbetslivet. Det betyder att vi eftersöker en blandning av medarbetare ur alla aspekter, där vi sätter stort värde vid personliga egenskaper och kompetens. Det betyder också att vi erbjuder ett varierande och flexibelt arbete och ett positivt arbetsklimat. Vår verksamhet växer starkt och vi driver vår utveckling med stabilitet och trygghet som grund. Vill du vara med? 

Intresserad?

Varmt välkommen med din ansökan på www.360rekrytering.se redan idag, urval och intervjuer sker löpande under processen. Vid frågor är du välkommen att ringa rekryteringskonsult Susanna Aronson, 070-841 92 10.

Comments are closed.