Head of Finance & IT

En unik möjlighet på en unik arbetsplats! Octapharma söker nu en Head of Finance & IT till en bred roll som innebär ett helhetsansvar för ekonomi och IT på ett växande bolag i Stockholms innerstad, där tillverkning sker av läkemedel som räddar liv. I rollen ingår direkt personalansvar för fyra medarbetare varav tre chefer och totalt på avdelningen arbetar cirka 25 medarbetare. Du rapporterar till VD.

Om tjänsten
Som Head of Finance & IT har du en viktig roll i Octapharmas fortsatta resa framåt. Du ansvarar för hela ekonomiområdet inklusive finansiell rapportering, budgetprocess, bokslut, försäkrings- och skatterelaterade frågor samt att säkerställa att arbetet sker inom gängse regler och enligt best practice. Som övergripande ansvarig för IT är uppdraget att garantera en säker och tillgänglig IT- miljö.

Detta innebär bland annat att:

  • Leda, fördela och ansvara för arbetet inom ekonomi och IT samt sätta upp både kortsiktiga och långsiktiga mål
  • Ansvara för all finansiell rapportering samt för budgetprocess och bokslut
  • Ta en aktiv roll i ledningsgruppsarbetet ur ett finansiellt och IT-orienterat perspektiv samt  även i övriga frågor som rör verksamheten
  • Ansvara för att infrastruktur och IT-system stödjer de strategiska planerna samt digitaliseringsarbete och BI
  • Arbeta med ständiga förbättringar och utveckling av processer och arbetssätt
  • Agera förebild som chef och utveckla en högpresterande och positiv laganda

Vem är du?
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har minst tio års erfarenhet av kvalificerat arbete inom ekonomi, varav minst fem år som chef, gärna som CFO med ansvar även för IT. Du har goda redovisningskunskaper och det är positivt om du har erfarenhet av revision eller produktionscontrolling. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat inom producerande företag. Erfarenhet av läkemedelsbranschen och av att ha arbetat i en internationell miljö är meriterande. 

Som person är det viktigt att du är tydlig, kommunikativ och bra på att prioritera. Du strävar efter att utveckla och förbättra verksamheten och har en god förmåga att som chef bygga väl fungerande team. Din handlingskraft är god och du agerar på ett samarbetsorienterat sätt inom organisationen. Då Octapharma befinner sig i en stark expansionsfas krävs en förändringsorienterad personlighet. Din engelska är mycket god, både i tal och skrift.

Du erbjuds möjlighet att få arbeta i ett företag som befinner sig i en positiv och gynnsam fas och där medarbetarna trivs.

Låter det intressant? Varmt välkommen med din ansökan senast 24 oktober på www.360rekrytering.se. Urval sker löpande. Frågor besvaras gärna av Susanna Aronson, 070-841 92 10.

Om Octapharma
Octapharma är ett globalt, familjeägt företag och en av de största aktörerna på den internationella plasmamarknaden. I Sverige har Octapharma sitt ursprung i Kabi med mer än 60 års erfarenhet av forskning, tillverkning och försäljning av plasmabaserade och rekombinanta proteinläkemedel. Produkterna används huvudsakligen inom tre behandlingsområden: blödarsjuka, intensivvård och sjukdomar i immunförsvaret. Verksamheten växer starkt och utvecklingen drivs med stabilitet och trygghet som grund.
Du kommer att arbeta i ett företag där ett systematiskt arbetssätt, serviceorientering, samarbete och engagemang värdesätts och där vi satsar på att utveckla vår personal. Balans mellan arbetsliv och fritid är viktigt, liksom mångfald och jämställdhet.
Vi erbjuder dig utveckling genom lärande på arbetet samt genom utbildningar, förmåner för att främja en aktiv och hälsosam livsstil som fritidsförening, friskvårdsbidrag och naprapat/massör på arbetsplatsen. Vi har marknadsmässig lön, bonusprogram till alla tillsvidareanställda, kollektivavtalad pension och subventionerad god och mättande mat i vår fantastiska lunchrestaurang. Läs mer på octapharma.se

Comments are closed.